Sari la conținut

FOTBAL. Măsuri pentru redresarea situației

Alb-violeții vor sta în etapa programată la finele săptămânii, astfel că factorii de decizie ai clubului au găsit timpul necesar pentru a gândi o strategie de redresare a situației. ASU Poli a decis să se despartă de portarul Paul Burtic și de jucătorii Flavius Tulcan și Dinu Rebengiuc.

„Am ajuns la concluzia că s-a pierdut unitatea de grup. Noi în iarnă am transferat doar doi jucători și astfel am reușit să creem o concurență pe posturi, care e benefică performanței sportive. Din păcate unii jucători nu au înțeles treaba aceasta și au apărut frustări, nemulțumiri, care spre surprinderea mea sunt nemulțumiri ale unor copii”, a spus Marius Cociu, manager sportiv ASU Politehnica Timișoara.

Paul Burtic era unul dintre cei mai vechi jucători din lot (alături de Cristian Gălan). El s-a alăturat grupării de pe „Știința” la mijlocul sezonului 2012/2013, atunci când echipa activa în Campionatul Județean (Liga a V-a).

„Au fost nemulțumiri pe care orice jucător de la orice echipă le are dacă nu evoluează dar asta nu ne-a împiedicat să ne vedem de antrenamante și de joc. Acum, chiar nu văd cum am fi creat noi probleme. E dureros, șocant, mă simt ca și nu aș fi realizat nimic, cu toate că probabil am realizat foarte multe”, admite fostul portar al celor de la ASU Politehnica, Paul Burtic.

Marius Cociu speră ca odată cu această decizie, lucrurile să reintre pe făgașul normal, cu atât mai mult cu cât pentru gruparea alb-violetă urmează o perioadă încărcată, cu trei partide importante în decurs de o săptămână.

„Am stat de vorbă cu băieții aproape o oră, înainte de antrenament, și-au spus offurile, a fost foarte bine, i-am rugat să nu ia această discuție ca o ceartă sau ca o mustrare, ci ca o discuție colectivă, pozitivă care să ducă la o reașezare pe drumul firesc și normal pe care am fost odată”, a concluzionat Cociu.

Următorul joc al timișorenilor în campionat va avea loc la sfârșitul săptămânii viitoare, la Rovinari, cu Pandurii II Târgu Jiu.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Dan Șoșdean