Fotbalul, în scop caritabil: se strâng bani pentru a ajuta copiii cu probleme locomotorii să meargă

Data publicării:
fotbal caritate 2



Briana a început să facă şedinte de hidroterapie la sfârşitul lunii mai. După a treia şedinţă a început să meargă în apă. Face astfel de şedinţe de două ori pe săptămână, iar de atunci rezultatele sunt uimitoare. Briana merge singură acum. Mama fetiței, Lidia Cornean, ne spune: ”Progresele sunt vizibile 100%. Merge în picioare. Mai avem de recuperat. Am recuperat în jumătate de an, un an practic. În ianuarie era considerată un copil de 2 ani şi o lună şi acum e considerat un copil de 3 ani şi 2 luni, un copil normal”.



Meciul care a avut loc sâmbătă şi banii adunaţi în cadrul evenimentului sunt extrem de importanţi pentru copii. Asta pentru că Ministerul Sănătăţii nu decontează niciun leu pentru acest gen de terapie. ”Pentru noi înseamnă foarte mult. Nu mai dăm banii din buzunar. Evenimentul este binevenit”, ne spune mama Brianei.

Aproximativ 200 de oameni de la mai multe firme au jucat fotbal pentru a susţine copiii cu probleme locomotorii. Fiecare firmă participantă a donat taxa pentru o oră de hidroterapie, de 215 lei, iar la final s-a adunat 5.000 de lei. O sumă care acoperă două luni de terapie pentru cei 80 de copii. Perioadă în care cei mici fac progrese vizibile, susţin terapeuții.

”Putem vorbi de un copilaş care nu îşi susţine capul şi să înceapă să îşi susţină capul sau să stea la masă singur sau un copilaş care reuşeşte să păşească, chiar fără echilibru, dar să meargă singur în două luni. Este un rezultat fantastic”, susține terapeutul Ioana Vârtosu.



Campioana firmelor a jucat la final meciul decisiv cu VIP Poli 90.
Călin Rosenblum, managerul sportiv al celor de la ACS Poli, ne precizează că ”echipa ACS Poli Timişoara a luat parte la toate proiectele pentru copii, pentru oameni cu dizabilităţi, iar antrenorul alb-violeţilor Vali Velcea, care şi-a susţinut echipa din tribună, ne spune că ”Eu am copii, ştiu ce înseamnă. Ai mei sunt sănătoşi şi ar trebui să fim umani, solidari, şi să facem atât cât putem să fie şi ei nişte oameni normali să poată să meargă”.



Şi primarul Timişoarei Nicolae Robu a jucat pentru o cauză nobilă: ”Desigur că a fost un meci fără miză. Miza era să strângem fonduri cât mai mari, să sensibilizăm lumea vizavi de concetăţenii nostri care au necazuri”. Urmărește-l pe edil în acțiune pe terenul de fotbal, vezi un gol superb înscris de Robu!

Reporter: Marcela Sferlea
Operator: Viorel Jiva
Redactor: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri