Fructe şi legume, după friptura şi drobul de Paște

Data publicării:
fructe legume

Încă de la primele ore ale dimineţii, timişorenii s-au îndreptat spre pieţele din oraş ca să cumpere legume proaspete. Mulţi dintre ei s-au săturat de mesele prea bogate în grăsimi, aşa că şi-au propus să pună pe masă preparate fără prea multe calorii: ”Legume proaspete, ca să avem puţină apetenţă la mâncarea cealaltă”, - V-aţi săturat de mâncarea tradiţională de Paşti?, ”Eh...aşa, am zis să trec prin piaţă să iau nişte verdeţuri”, ”Normal că-s necesare şi legumele. Am ieşit, ce-am mai găsit, că la ora asta n-am mai găsit mare lucru”, ”Legume, să le fac supe la copii”.

Alţii s-au oprit pe la tarabele comercianţilor, în drum spre casă, după slujba de la biserică. Iar unii dintre ei nu au cumpărat legume şi zarzavaturi ca să le consume în ţară, ci şi peste hotare, acolo unde se vor întoarce după vacanţa de Paşte: ”Plecăm înapoi, adică la Viena, şi totdeauna ce-i proaspăt aici, e mai bun decât ce e acolo”.

Unii comercianţi din pieţe au renunţat să îşi petreacă a doua zi de Paşti alături de familie şi au preferat să expună produsele pe tarabe, ca într-o zi obişnuită. Totul, pentru un ban în plus. ”Am venit pentru că mi-a rămas marfă şi să n-o arunc am venit să o dau. Am avut ceva clienţi de dimineaţă şi acum. S-au săturat de carne de miel, de porc, de pui, de ce-au mai avut şi ei”, ne spune Daniel Cnezev, comerciant.

Bucatele pregătite pentru mesele de sărbători sunt pe terminate în bucătăriile timişorenilor şi, cum de marţi toate supermarketurile vor fi deschise, oamenii vor începe o nouă rundă de cumpărături.

reporter: Maria Rohnean
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri