Sari la conținut

Funcționari publici, în grevă de avertisment

Peste 200 de funcţionari din primăriile din judeţul Arad au oprit lucrul pentru jumătate de oră, între orele 10 şi 10:30. Printre ei, şi 15 angajaţi ai Primăriei Frumuşeni.

”S-a vorbit anul trecut de o creştere de 5%, nu era nu ştiu ce, dar din păcate nu s-a acordat. Tichete cadou... lucrez de mult în sistem - n-am beneficiat”, afirmă Flavius Rimiuc, reprezentant FNSA.

”Noi trebuie să ne prezentăm în faţa cetăţenilor îngrijiţi, trebuie să arătăm că suntem funcţionari publici. Şi nu avem cum! Dacă nu avem creşteri salariale”, ” Situaţia financiară reprezintă cel mai mare „of" al nostru, al bugetarilor în ziua de astăzi”, spun participanții la acțiune.

Deşi nu-i convine că instituţia care o conduce a avut activitatea perturbată parţial, primarul din Frumuşeni se declară alături de funcţionarii săi şi cere ca guvernul să rezolve cerinţele acestora. ”Sunt de acord cu ei vizavi de salarizare în contextul în care nu demult, anul trecut, primar, viceprimar ni s-au mărit salariile”, ne-a declarat Reginald Andronic, primarul comunei Frumuşeni.

În judetul Timiș, 60 de primarii au trimis adrese către Federația Națională a Sindicatelor din Administrație, că vor opri activitatea și că se alătură protestului. În plus, membrii FNSA ameninţă că vor începe strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale, dacă problemele semnalate de ei nu vor fi rezolvate in cel mai scurt timp .

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche