Sari la conținut
News Alert

FUTSAL. Au urcat în fotoliul de lider

Informatica Timișoara a învins cu 1-0, pe teren propriu, rivala din vest, Autobergamo Deva. Diferența a fost făcută de proaspăta achiziție a alb-violeților, brazilianul Savio Valadares, care a adus victoria la capătul unuia dintre cele mai echilibrate meciuri din actuala stagiune. De altfel, jucătorul de 22 de ani și conaționalul său, Felipe Pinto, au reprezentat elementul-surpriză al derby-ului. În prima parte, oaspeții au părut mai stăpâni pe situație pe faza de atac și au pus pericol mai cu seamă prin Cristian Obadă, molodveanul fiind însă de fiecare dată ghicit de Vlad Iancu. De partea cealaltă, Informatica a irosit două ocazii uriașe în secundele dinaintea pauzei: mai întâi prin Ilaș și mai apoi prin Robert Matei, al cărui șut puternic a țintit bara porții lui Molina.

Lucrurile s-au schimbat însă la reluare, când gazdele au trecut la conducerea jocului, în vreme ce hunedorenii s-au mulțumit să încerce să lovească pe contraatac. Au dat cu piciorul însă la orice oportunitate, asta deși au jucat vreme de 2 minute în superioritate numerică, după ce Gabriel Dobre a văzut al doilea cartonaș galben, pentru un fault la mijlocul terenului. Iar gazdele i-au taxat, mediat după reechilibrarea raportului numeric, În minutul 35, brazilianul Savio a reușit să-l păcălească pe Molina cu un șut deviat.

S-a terminat 1-0, deși oaspeții au forțat în ultimele minute cu antrenorul-jucător Florin Ignat în rolul de portar-jucător, pentru creearea unei superioriăți numerice. Informatica Timișoara acumulează 57 de puncte, trei mai multe decât învinsa de astăzi, care are și un meci în plus disputat.

Reporter: Claudiu Sav

Operator: Mihai Pop