Gadgeturi în numele dreptății

Data publicării:
gadgeturi 1


„Vede căldura corpului, de exemplu silueta unui om sau animal, vede pe timp de noapte până la un kilometru și jumătate, o ambarcațiune, un autovehicul la 5 – 6 kilometri, printre clienți se numără de exemplu Poliția de Frontieră”, povestește Sergiu.

De când se știe, Sergiu Dangulea e pasionat de aparatele de spionaj. Și deși a terminat Politehnica a lucrat ca detectiv particular o vreme, iar apoi a urmat un masterat in ingineria securității. Acum aduce din SUA și Taiwan, gadgeturile pe care le folosesc oamenii legii.

„Furnizăm autorităților, persoanelor fizice, poliției. În general autoritățile cumpără echipamente de ascultat, reportofoane sau sisteme de monitorizare GPS, depinde de fiecare ce atribuții au și ce lucrează”, povestește Sergiu Dangulea, cel care a pus pe picioare această afacere.

„Spre exemplu, primarul capitalei Sorin Oprescu a fost urmărit și prin în trafic de către oamenii legii. În multe cazuri, ofițerii de informții și polițiștii folosesc un dispozitiv pe care-l lipesc de partea metalică  mașinii, moment din care pot monitoriza fiecare mișcae a vehiculului”, Vlad Ungar - reporter Digi24 Timișoara

Sergiu recunoaște însă că piesa de rezistență din multe anchete anticorupție e camera ascunsă în cravată. Folosit în flagrante, dispozitivul ce abia dacă măsoară 3 centimetri, i-a adus față în față cu procurorii DNA pe mulți politicieni și oameni de afaceri.

„Camera ascunsă din cravată este folosită în tot felul de anchete, munca de culegere de informații, în munca asta de filaj”, explică timișoreanul.

Oamenii legii recunosc că gadgeturile de ultimă generație îi ajută în misiuni maia les atunci când se lucrează sub acoperire.

„Aparatura performantă ne ajută și pe noi, ca polițiști de frontieră în a ne îndeplini sarcinile de serviciu și totodată ne ușurează munca. De exemplu, sistemul de supraveghere pe timp de noapte, portabil și fix care funcționează pe principiul termoviziunii”, spune și Roxana Costache, agent principal de poliție.     

Prețul unui gadget folosit în prinderea infractorilor poate ajunge și la două mii cinci sute de lei. 

Reporter: Vlad Ungar

Operatori: Mihai Pop și Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri