Gărâna, pe harta iubitorilor sporturilor de iarnă

Data publicării:
garana

Cunoscută pentru celebrul Festival de Jazz, staţiunea Garâna din Caras Severin a ajuns acum şi pe harta pasionaților de sporturi de iarnă. Turismul din Munții Semenic a fost readus la viață de investiţiile private. Turiştii care vor să evadeze într-un spaţiu pitoresc, departe de aglomeraţia marilor staţiuni montane, au acum la dispoziţie trei pârtii pentru schi, snowboard sau săniuţă.

Cele trei pârtii de la Gărâna au împreună peste un kilometru şi jumătate lungime. Au fost amenajate în urmă cu cinci ani, însă până acum turiştii nu prea s-au înghesuit să le testeze. Situaţia s-a schimbat complet, graţie unei investiţii private de 150 de mii de euro, cu care au fost cumpărate tunuri de zăpadă. 

"Acum suntem în tratative cu primăria să dezvoltăm şi a doua pârtie, a doua instalaţie de transport pe cablu", spune Daniel Cizmaş - investitor.

Domeniul schiabil de la Gărâna reprezintă alternativa la aglomeraţia sufocantă din alte staţiuni montane.

"Cred că acesta este şi farmecul acestei locaţii. Nu există această supra aglomeraţie care se poate vedea pe webcamuri la Straja sau la Muntele Mic. La fel şi accesul este unul foarte facil", adaugă Liviu Samoilă- instructor de schi.

Turiştii care ajung aici au de unde să închirieze schiuri sau alte echipamente sportive, sau se pot relaxa pur şi simplu la baza pârtiei, cu un ceai cald sau un vin fiert în mână.

"Cum te distrezi aici? Frumos. Ce-ţi place? Să mă dau cu sania. Cu schiurile nu ai încercat? Eşti prea mic? Da, sunt prea mic. Încă mă duc la şcoală."

"E foarte bine la Gărâna. Venim în fiecare an şi ne bucurăm că avem şi pârtie de vreo doi-trei ani încoace. E minunat!"

"Bucuros că e zăpadă foarte faină. Şi ieri şi azi a fost foarte fain de schiat"

Şi pensiunile din zonă sunt pe gustul turiştilor. În toată staţiunea sunt aproximativ 600 de locuri de cazare. Iar preţul unei camere porneşte de la 120 de lei pe noapte.

"În principiu vin părinţi cu copii. La distracţie, la săniuş şi la schi iarna", explică  Miruna Tăuş - asistent manager pensiune.

"Accesul la acestă pârtie a fost îngreunat până nu demult când am făcut un proiect, un drum de interes turistic care uşurează accesul la această pârtie", spune şi Ioan Buda, primarul din Brebu Nou.

Locurile de cazare sunt limitate, iar cererea din partea turiştilor e din ce în ce mai mare, aşa că proprietarii de pensiuni din zonă îi sfătuiesc să îşi facă rezervări din timp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri