Sari la conținut

Georgică Cornu, reţinut pentru 24 de ore


Georgică Cornu a trebuit să dea explicaţii în faţa procuroriilor DIICOT, care susţin că preşedintele Camerei de Comerţ Timişoara ar fi folosit, încă din 2007, acte false ca să plătească taxe mai mici statului. Anchetatorii spun că i-ar fi fost complici mai mulţi indivizi din Gorj, Mehedinţi şi Timiş. Poliţiştii şi jandarmii au făcut peste 20 de percheziţii.

Administratorii de firme din Strehaia, la care se fac percheziţii, au emis mai multe facturi fictive către firmele lui Georgică Cornu, pe care acesta le înregistra în contabilitate.

Omul de afaceri Georgică Cornu se apără: "Nu înseamnă că toate actele de comerţ cu firme din Strehaia, care au la celalălat capăt romi, sunt evaziune".

Iar ceilalţi suspecţi duşi la audieri s-au ţinut tari în faţa anchetatorilor:

"- Aţi falsificat acte sau de ce v-au adus aici?
 - Nu ştiu. Acum să vedem. Nu ştiu de ce ne-au adus.

 - Îl cunoaşteţi pe Georgică Cornu?
 - Nu". 

Georgică Cornu a intrat în afaceri în 1991, când făcea comerţ cu materiale de construcţii. După 10 ani, s-a implicat şi în lucrări de construcţii în mai multe oraşe din ţară. Averea lui a crescut datorită contractelor pe care le-a încheiat cu statul, începând din 2005, pentru lucrări de infrastructură. În 2010 era al doilea mare constructor cu capital românesc. Afacerile lui valorau la acea vreme 180 de milioane de euro. Succesul l-a părăsit acum doi ani, când două dintre cele mai mari firme ale lui au intrat în insolvenţă.


reporteri: M. Rohnean/ C. Tănasie/ S. Covlea
operatori: A. Hrişcu/ G. Ştefăniţă
editor web: Răzvan Bulacu