Sari la conținut
News Alert

Georgică Cornu, reținut. Poliţiştii din Mehedinţi au percheziţionat vila omului de afaceri

- Ce acuzaţii vi s-au adus? ”Deocamdată nicio acuzaţie”, - Aţi făcut evaziune fiscală? ”N-am făcut nicio evaziune”, susținea Georgică Cornu.

Omul de afaceri a fost dus de anchetatori la audieri în Mehedinţi. Poliţiştii au date potrivit cărora acesta ar fi prejudiciat statul prin înregistrarea în contabilitate a unor facturi primite de la colaboratori din Strehaia, prin intermediul cărora ar fi fost decontate operaţiuni comerciale ilegale.

Banii erau scoşi apoi din conturi, cetăţenii îşi opreau partea stabilită, iar restul sumei se întorcea în contul firmelor patronate de Georgică Cornu.

Omul de afaceri mai este cercetat sub control judiciar într-un alt dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 9 milioane de euro. De asemenea, Cornu a mai fost anchetat şi în urmă cu doi ani când oamenii legii au descoperit un prejudiciu de peste 60 de milioane de lei.

UPDATE. Omul de afaceri Georgică Cornu a fost reţinut pentru 24 de ore
în urma audierilor de la sediul DIICOT Mehedinţi. Acesta este auzat de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare în formă continuată şi spălare de bani.

Georgică Cornu, în arest la domiciliu. Omul de afaceri este suspectat de evaziune fiscală și spălare de bani 

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche