Ger la depunerea buletinelor de vot

Data publicării:
n0730 20ger 20la 20depunerea 20buletinelor 20de 20vot 20101212-37860

Zgribuliţi şi înarmaţi cu sacii şi cu plasele cu recuzită, preşedinţii, locţiitorii şi cei care au asigurat paza secţilor de vot au umplut până la refuz aleea care duce la Biroul Electoral Judeţean.

În prima parte a nopţii, imediat după închiderea urnelor au ajuns la Biroul Electoral Judeţean reprezentanţi secţiilor de vot din oraş, 212 la număr. Prin zăpada îngheţată târau sacii cu buletine, cele mai multe anulate. Condiţiile meteo au ţinut mulţi alegători în case. Aşa se face că numărul buletinelor anulate a fost în multe dintre secţii mai mare decât al celor valide.

Procedura predării buletinelor electorale este simplă. Preşedintele secţiei de vot predă procesele verbale şi ştampilele biroului electoral judeţean, după care lasă sacii cu buletine într-un loc special amenajat. De acolo, în cursul zilei de azi vor fi trasportaţi la judecătoriile din judet. Dar pentru că temperaturile au scăzut noaptea trecută mult sub 0 grade, reprezentanţii Prefecturii Timiş au avut grijă de preşedinţii secţiilor de vot. Oamenii au primit bonuri de taxi pentru transport şi asistenţă medicală la nevoie.

În total în Timiş s-a votat în 596 de secţii dintre care 212 în Timişoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri