Gest care scandalizează! Salut nazist într-o clasă de liceu

Data publicării:
ancheta salut nazist



Ciprian Blaj, profesor la un liceu din Lugoj, susţine că nu s-a gândit niciun moment fotografia ar putea supăra pe cineva. Culmea este că dascălul chiar a vizitat, în urmă cu câteva luni, lagarele de exterminare.

"A fost un moment, spun eu, amuzant pentru ca am avut cinci mustăți diferite cu care am vrut să facem niște poze pur si simplu pentru amuzament. Sigur că anumite gesturi au fost interpretate într-un mod la care eu nu m-am gândit pentru că, in primul rand, eu cu elevii am fost intr-un legat nazist in cadrul unui proiect european. (...) Îmi cer iertare pentru acest fapt. (...) Pot sa spun că, în principiu, nu am facut conotatia gestului ca fiind unul nazist", spune el.

Colegii profesorului ii iau apărarea. Nu de aceeaşi părere sunt Inspectoratul Scolar Timis si Comunitatea Evreilor, care cer o anchetă în acest caz.

Ivan Bloch, liderul Comunităţii Evreieşti din Lugoj, declară: "În primul rand consider că este un gest incalificabil și mă surprinde că vine din partea unui cadru didactic. (...) Sunt absolut uimit de ce se poate întâmpla într-un liceu din Lugoj. Cred că organele de drept și legislatia care o are România trebuie să acționeze ferm și ancheta trebuie să își urmeze cursul pentru că prin acest gest a fost întinată memoria a șase milioane de evrei uciși în lagărele de exterminare".

Profesorul va fi chemat cel mai probabil săptămâna viitoare la Inspectoratul Școlar Timiș pentru a da explicaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri