GPS-ul oamenilor de afaceri. O aplicaţie românească este folosită de oameni de afaceri din întreaga lume

Data publicării:
gps

”Acum luăm un exemplu de la o conferinţă care chiar acum are loc în Las Vegas unde sunt peste 6.000 de participanţi. Practic, noi luăm informaţiile de pe social media şi găsim din acei 6000 de participanţi pe cei mai potriviţi pentru tine”. Aşa funcţionează aplicaţia folosită acum în toată lumea. Ideea le aparţine lui Adrian Pică şi lui Andrei Firoiu, doi tineri antreprenori din vestul ţării, care au reuşit astfel să îi ajute pe oamenii de afaceri să interacţioneze mai repede.

Totul a pornit de la momentul în care mergeam în alte ţări la tot felul de evenimente şi conferinţe. Practic, ceea ce creăm noi este o mini reţea socială la o conferinţă, o reţea profesională.Ponderea cea mai mare a celor care au download-at şi folosesc aplicaţia este în Statele Unite, Marea Britanie şi Italia”, precizează Adrian Pică.

Aplicația instalată pe telefoanele mobile este folosită în special în cadrul conferințelor cu sute sau mii de participanți. Practic se crează un profil business pentru antreprenori, pe baza informațiilor existente online. Aplicaţia le arată apoi utilizatorilor cu care oamenii de afaceri sunt compatibili şi le recomandă să intre în contact cu ei.

”Acum este prima aplicaţie din lume care foloseşte, care face acest tip de recomandare de oameni cu care te întâlneşti pe bază de Twitter şi foloseşte în acelaşi timp şi LinkedIn”, spune Andrei Firoiu.

În ideea românilor au crezut străinii, care au pus la dipoziţia celor doi IT-isti peste 25.000 de euro pentru a perfecţiona aplicaţia.

”Am văzut potenţialul mare al echipei şi al produsului pe care ei îl construiesc şi am fost foarte norocoşi să încheiem o înţelegere. Eu cred că, în viitor, această aplicaţie ar putea fi folosită nu de mii, ci de milioane de oameni”, ne-a transmis Guido Giordano, investitor.

Pentru a vedea utilitatea aplicaţiei, aceasta a fost testată prima dată în Timişoara, în vara anului trecut.”Un prim eveniment de genul acesta am avut în iulie anul trecut când 300 şi ceva de oameni care mai mult ca sigur, nu puteau să se cunoască anterior evenimentului au putut afla cine mai vine să vadă care sunt interesele acelor oameni”, a spus Radu Ticiu, organizator de evenimente.

În acest moment doar străinii o folosesc, dar aplicaţia a stârnit şi interesul antreprenorilor români. ”Mi se pare extraordinar de interesantă, deoarece te ajută foarte mult, în special la conferinţele la care sunt mulţi participanţi. Era un timp mort, timpul până când reuşeai să descoperi persoanele de interes, să spun aşa, pentru tine. Dacă aş avea ocazia să o folosesc, aş folosi-o”, susține Gigi Nacev, antreprenor.

Aplicaţia a fost în centrul atenţiei şi la finalul anului trecut, atunci când a ajuns în finala celei mai mari conferinţe de IT şi Tech din România.

Reporter: Corina Sfia
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri