Grupuri sanitare modernizate pe banii părinţilor

Data publicării:
icon grupuri sanitare modernizate 17092014-1

Pe parcursul vacanţei de vară, în timp ce unele unități de învățământ s-au limitat doar la igienizarea pereților, la Școala Generală nr. 19 din Timişoara, grupurile sanitare au fost transformate din depozite, în băi moderne. Grupurile sanitare renovate pe banii părinţilor nu au mai fost folosite de peste 20 de ani.

Din lipsă de fonduri, întregul colectiv al școlii era nevoit să se înghesuie în cele două toalete de la parterul clădirii. Până de curând, acestea erau singurele grupuri sanitare folosite de elevii Școlii Generale cu numărul 19. Asta înseamnă că aproape 600 de elevi foloseau doar opt toalete și tot atâtea lavoare. Odată cu renovările făcute, nu doar că s-a creat mai mult spațiu pentru elevi însă şi noile băi au fost dotate cu instalații moderne, cum ar fi beteriile cu senzori care nu permit risipa de apă. 

Deși, de regulă, modernizările în școli se fac din bugetul unităților de învățământ, pentru aceste lucrări părinții s-au oferit să asigure fondurile, tocmai pentru a le spori condițiile celor mici. Conducerea școlii recunoaşte că, de multe ori, sumele primite din partea municipalității sunt insuficiente.

"Aceste toalete au fost realizate integral din banii părinților. Fondurile sunt limitate din partea primăriei. Avem de refăcut asfaltul în curți, pavajul gardul, ar mai fi nevoie și de alte grupuri sanitare reabilitate", declară Claudia Munean, directorul Școlii Generale nr.19 din Timișoara.

Investiția totală s-a ridicat la 40 000 de lei.


Reporter: Raluca Popa
Operator: Mihai Pop/ George Ștefăniță
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri