Sari la conținut

Halep, în viziunea caricaturistului de Cartea Recordurilor

”Un fel de cretă colorată, sub formă de creioane, cum vedeți că am eu în mână. Nu sunt creioane colorate, pastel-sec se numesc sau compteiuri franțuzești”. Cu multă migală, Ștefan Popa Popa's a schițat-o pe Simona Halep în nu mai puțin de patru ipostaze. Deși, în general, caricaturile sunt menite să sublinieze anumite trăsături negative ale unei persoane, acest lucru este aproape imposibil în cazul tenismenei, susține caricaturistul.

”Eu exagerez, în general, ceea ce îmi vine mie sau ceea ce cred eu. Știți foarte bine, pătrunzi în oglinda sufleului, care sunt ochii, îl citești în suflet și îl pui pe hârtie. Această fată nu are răutăți și nu are defecte în suflet”, apreciază Ștefan Popa Popa's.

Portretul Simonei Halep stă acum la loc de cinste alături de cel al pianistului Richard Clayderman și al președintelui executiv al echipei Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge. Deși nu a cunoscut-o încă personal pe sportivă, caricaturistul de Cartea Recordurilor are o imagine clară în privința ei: ”E bine să existe mulți români ca ea, care să ne facă o imagine extraordinară, nouă românilor, în străinătate”.

Pentru realizarea portretelor, Popa's a folosit o instalație ce permite finisarea caricaturilor prin tehnica aerografelor: ”Uitați, aproape că nici nu se vede diferența, deocamdată, pentru că este o culoare semitransparentă”.

După doar o zi de muncă, chipul Simonei Halep a împânzit atelierul maestrului Popa's: ”Sunt diferite ipozstaze în care eu am considerat de cuvință că pot scoate în evidență caracterul puternic al acestei sportive”.

Recent, Ștefan Popa Popa's a realizat caricaturile a 30 de campioni mondiali la atletism, printre care și Sergey Bubka, pe care l-a întâlnit la un eveniment desfășurat la Berlin, unde a fost invitat.

La mijlocul lunii martie, caricaturistul va participa la inaugurarea calendarului oficial al echipei Bayern Munchen, care cuprinde 35 de lucrări realizate de el. Iar solicitări există inclusiv pentru 2016, când artistul timişorean va schiţa portretele celor de la Real Madrid.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche