Hard Enduro, la linia de start. Competiția reuneşte 250 de concurenţi din ţară şi din străinătate

Data publicării:
enduro prima

Cei aproximativ 250 de concurenţi prezenţi la start anul acesta vor avea în faţă trei zile grele de cursă. Fiecare va parcurge individual traseele propuse de organizatori, iar cel care va reuşi să obţină cel mai bun timp va fi declarat câştigător.

”După ce se vor încălzi şi îşi vor testa motoarele pe aceste obstacole astăzi, motocicliştii vor parcurge în următoarele două zile de concurs traseele pregătite de organizatori pe dealurile din spatele meu”, spune Dan Codre, reporter Digi24 Timişoara.

Pentru ca toată lumea să aibă şanse egale, concurenţii au fost împărţiţi în două clase - hobby şi profi. Pentru cei de la categoria superioară, organizatorii pregătesc trasee mai dificile.

”Surprizele vor fi pentru că vor avea nişte cascade care le-am descoperit... dacă plouă la noapte va fi un traseu foarte dificil pentru cei de la profi”, afirmă Marcel Vlăduţoiu - organizator.

La fel ca şi în anii precedenţi, 90 dintre competitori sunt veniţi din alte ţări. Printre ei se numără şi vedeta mondială Wade Young care, la cei doar 19 ani ai săi, a câştigat deja mai multe curse importante, dar şi ediţia de anul trecut a cursei de la Arad.

”Nu aş spune că ştiu traseul, însă am o idee despre cum sunt munţii şi cum e terenul, şi sunt sigur că oamenii de aici au făcut o treabă bună când au stabilit traseul, aşa că aştept cursa cu interes”, precizează Wade Young - Africa de Sud.

- Eşti pentru prima oară aici? ”Da, sunt pentru prima oară în această cursă! Ai auzit ceva bun despre această cursă? Da, am auzit o mulţime de lucruri bune de anul trecut. Din ce mi-a spus Wade, arată ca o cursă bună”, afirmă Ben Hemingway - Marea Britanie.

- Ce ai auzit despre această cursă de aici? ”Oamenii spun că este o competiţie foarte frumoasă, o competiţie de 3 zile, aşa că va fi o pregătire bună pentru campionatul mondial”, este opinia lui Mario Roman - Spania.

După prologul cu obstacole de astăzi, concurenţii vor avea de parcurs mâine un traseu de 80 de kilometri prin pădure, urmând ca, duminică, să participe la o cursă de anduranţă pe un circuit pe dealuri. În ultima zi, participanţii la clasa hobby vor trebui să stea în şaua motocicletelor două ore fără întrerupere în timp ce profesioniştii vor trebui să meargă continuu timp de 3 ore.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri