Honoris Causa pentru Casa Regală. Principesa Moştenitoare Margareta a primit distincția la Timişoara

Data publicării:
causa

Într-o atmosferă distinsă, în prezenţa ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu, şi a preşedintei comisiei de învăţământ din Senat, Ecaterina Andronescu, rectorul universităţii timişorene i-a acordat înalta distincție Principesei Margareta.

”Nu pot vedea generosul vostru gest drept o recompensă personală, ci mai degrabă ca pe un omagiu adus regilor Carol I, Ferdinand, carol al II-lea, Mihai şi reginelor Elisabeta, Maria, Elena şi Ana, înaintaşii mei”, a afirmat Principesa Moştenitoare Margareta a României.

Reprezentanții Guvernului și Parlamentului au ţinut şi ei să spună câteva cuvinte despre activitatea universităţii timişorene şi să-i felicite pe dascălii şi cercetătorii de aici.

”Doresc să reamintesc cu emoţie şi recunosţinţă Regelui Mihai I pentru contribuţia acestei citadele la fondarea învăţământului agronomic medical veterinar din Banat, acum 70 de ani”, a declarat Sorin Câmpeanu, ministrul Educaţiei.

”Agricultura este în România o ramură cu un potenţial fantastic, ca urmare specialiştii pe care îi pregătiţi, modul în care dumneavoastră dirijaţi proiectele de cercetare, toate acestea pot aduce creşterea economică şi bunăstarea”, au fost cuvintele Ecaterinei Andronescu, preşedintele comisiei de învăţământ din Senat.

Universitatea de Ştiinţe Agricole a luat fiinţă cu sprijinul Regelui Mihai I, care a emis la acea vreme, în acest sens, un decret. Mai întâi a fost o facultate în cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, ca apoi să devină o universitate independentă, care acum poartă numele fostului suveran.

”Pentru a creşte avem nevoie de noi energii şi putem spune că le-am regăsit în demnitatea, simplitatea, şi iubirea intemeietorului nostru, MS Regele Mihai I”, a precizat prof.dr. Paul Pîrşan, rectorul USAMVB.

Expo Banat Agralim își deschide porțile. Evenimentul are loc în perioada 29-31 mai 

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri