Hotărâre de Consiliu Local, privind întreţinerea spaţiilor verzi din Timişoara, atacată de Prefectură 

Data publicării:
HCL

Reprezentantul guvernului în teritoriu a trimis municipalităţii o adresă prin care cere revocarea hotărârii ce vizează atribuirea activităţii de întreţinere a spaţiilor verzi din Timişoara, fără licitaţie. Aleşii locali au adoptat în august, o decizie prin care s-a stabilit ca aceste activităţi să fie preluate temporar de societatea controlată de primărie, la tarifele stabilite înainte cu operatorii privaţi.

„Datorită faptului că nu este un operator conform prevederilor legii, nedispunând de o licenţă şi, de asemenea, neavând un obiect de activitate strict pe acest domeniu. Din acest punct de vedere (...) am rugat CLT să o revoce", spune Eugen Dogariu, prefectul judeţului Timiş.

Reprezentanţii autorităţilor locale spun că vor lua în discuţie solicitarea prefectului în viitoarea şedinţă a consilierilor locali. „Executivul trebuie să analizeze aceste elemente şi să le supună atenţiei consiliului local care va lua o decizie în următorul plen", spune Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Dacă hotărârea nu va fi revocată, aceasta va fi atacată în instanţă de Prefectură, iar pe toată durata procesului va fi suspendată.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Tibor Alasu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri