Hristo Stoichkov, bănăţean cu acte în regulă. Fostul internațional bulgar devine cetăţean de onoare al comunei Dudeştii Vechi

Data publicării:
stoicicov A



„Sărbătorim acest jubileu. Va avea loc şi ceremonia de decernare a titlului de cetăţean de onoare pentru Hristo Stoichkov, care de mâine este bănăţean cu acte în regulă", ne-a spus Gheorghe Nacov, primarul din Dudeştii Vechi.

Până atunci însă, la Muzeul Satului, comunitatea bulgară a sărbătorit punerea pietrei de temelie pentru ridicarea unei case care să reprezinte această comunitate. Hristo Stoichkov a vorbit şi despre faptul că stadionul din Dudeştii Vechi îi va purta numele.

„Este o situaţie inedită. Pentru mine este o onoare enormă faptul că această comunitate cu o istorie extraordinară a făcut acest lucru. Din câte am eu cunoştinţă, pentru prima data în istorie se dă numele unui sportiv unui stadion dintr-o altă ţară. De data asta, legătura o reprezintă comunitatea", a declarat, pentru Digi24 Timișoara, Hristo Stoichkov.

Hristo Stoichkov va juca joi, de la ora 18, într-un meci demonstrativ la care vor participa foste glorii ale Politehnicii Timişoara şi alte personalităţi din Banat.

reporter: Miodrag Hojda
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri