Hunedoara | Bani europeni pentru dezvoltarea turismului

Data publicării:
geoagiu

Parcuri pentru sporturile extreme, mobilier urban nou, dar și un spațiu îmbunătățit de plimbare și de relaxare în zona centrală a stațiunii. Sunt modernizări în valoare de 1,5 milioane de lei, banii europeni de care va beneficia staţiunea balneoclimaterică Geoagiu Băi, din județul Hunedoara. Este modul prin c are administraţia locală speră ră reînvie turismul din staţiune.

"În această zonă, de 2700 de metri pătrați, se va amenaja un spațiu de joacă pentru copii", indică primarul comunei.

"În această zonă va fi amenajat acel skatepark, pentru sporturi extreme, va fi îndreptată această zonă", adaugă edilul.

Proiectul autorităților locale a primit 1,5 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile. Lucrările sunt scoase la licitație publică, iar edilii speră ca ele să înceapă din primăvară.

"Ne dorim amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii, pentru a aduce cât mai mulți tineri în stațiune, și bineînțeles avem și o altă zonă, unde va fi o zonă de agrement cu locuri pentru tinerii care doresc sporturi extreme, și aici avem spațiile de role, skateboard", completează Vasile Cărăguț - primarul comunei Geoagiu.

Stațiunea Geoagiu Băi este căutată pentru apele termale și pentru tratamentele balneoclimaterice. În fiecare an, aproximativ 40 de mii de turişti s-au cazat pentru cel puţin o noapte în staţiune.

"În fiecare din ultimii ani, aici s-au cazat 40 de mii de turiști pentru cel puțin o noapte, iar anul trecut a adus un record de vizitatori, mai exact peste 60 de mii de persoane", Andrada Velciov, jurnalist Digi24 Timioara.

"Turiștii care vin în stațiunea Geoagiu Băi își pot completa timpul liber cu cascada, care e o splendoare, mai ales în sezonul ăsta de iarnă, cu termele romane, avem grota haiducilor, drumul roman", mai spune şi Traian Cândea Melha, de la Centrul de Informare Turistică din zonă.

Prin proiectul finanţat din bani europeni, administrația locală vrea să dinamizeze atmosfera din stațiune și să crească numărul de turiști cu 15%. În Geoagiu Băi sunt 19 hoteluri, vile şi pensiuni. Capacitatea de cazare este de 13 mii de locuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri