Sari la conținut

I se cer explicații! Primarul Timișoarei a cheltuit 3.200 de euro din bani publici pentru factura de mobil

În vacanța din Dubai, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, s-a folosit în permanență de telefonul mobil. Factura a depășit 14.000 de lei, adică echivalentul a peste 3.200 de euro. Suma mare de plată nu l-a usturat la buzunar, pentru că a fost plătită din bugetul local. Explicația...

”Fiind perioada de iarnă și ningând în Timișoara, am monitorizat, în concediu fiind, deszăpezirea. Am primit în permanență poze de pe străzi, cu utilajele care fac deszăpezirea, pentru că am vrut să mă asigur că lucrurile merg așa cum trebuie. Și când sunt în concediu, lucrez pentru oraș, nu pot fi rupt de oraș, nu pot fi rupt de țară”, ne-a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Factura de telefon a primarului a devenit "de interes" după ce subiectul a fost dezbătut în ultima ședință de consiliu local. Colegii din administrația publică au reclamat faptul că pentru alte investiții în Timișoara nu se găsesc bani din bugetul orașului.

"Domnul primar are trei facturi de valori aproximativ egale, aproximativ trei mii și ceva de euro, sau două de trei mii și ceva de euro și una ceva mai mică. Dacă se întâmpla decât o singură dată, sunt de acord, dar când se întâmplă de trei ori, în trei concedii, măcar după ce ai venit din primul concediu și ai văzut că ai avut factura foarte ridicată, îți pui problema în al doilea concediu dacă se întâmplă același lucru”, afirmă Alfred Simonis, consilier local.

”Justificarea domnului primar nu este, din nou, normală. El spune că, dacă știa, oprea transferul de date și nu mai făcea. Este o aberație. Dânsul este inginer în automatică și calculatoare, nu este inginer agronom să nu știe cam cât ar costa un transfer de date”, este opinia lui Andrei Petrișor, consilier local.

”Conform tarifelor standard practicate în Emiratele Arabe Unite de către operatorul de telefonie mobilă la care este abonat primarul Timișoarei, o factură de 3200 de euro se poate traduce în 1000 de minute internaționale, tariful pentru un minut fiind de 3 euro. Aceeași sumă poate acoperi un trafic de date de 300 MB de internet, costul unui MB fiind de 10 euro”, ne spune Raluca Popa, reporter Digi 24 Timișoara.

Opiniile timișorenilor despre această situație:
”Și 300 de euro mi s-ar fi părut mult, 3000 de euro mi se pare aberant”.
”Vai de mine, că nu am avut atâția bani de când sunt”,
”Normal că e mult!” - Dumneavoastră ați da atâția bani, pe minute vorbite într-o vacanță? ”Mai mult de 32 de lei, n-aș da”.

Potrivit declaraţiei de avere postată în vara anului trecut pe site-ul Primăriei Timişoara, Nicolae Robu are ca primar, un salariu de 5.907 lei lunar. Ca profesor, la Universitatea Politehnica Timişoara, Robu mai câștigă anual circa 163.000 de lei. El mai obţine venituri și din închirierea unui apartament şi în urma unui depozit din bancă.

Primarul Timișoarei ia în serios cariera muzicală. Nicolae Robu a publicat pe Facebook rezultatele unui sondaj despre melodia sa "Ca marea" 

Reporter: Raluca Popa
Operator: Mihai Popa
Editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă