Sari la conținut

ICIM Arad, cu un pas în Final Four-ul Cupei

Cu o bancă scurtă, cu doar opt jucătoare, Braşovul a ţinut pasul până pe final, când a căzut fizic, permiţând arădencelor să pună pe tabelă după 4 sferturi o diferenţă liniștitoare de 17 puncte, 70 la 53.

„Din păcate n-am mai putut să facem faţă pe finalul jocului şi Aradul a câştigat meritat, este o diferenţă care în aparenţă asigură calificarea Aradului dar vom face tot posibilul să recuperăm această diferenţă la Braşov”, a spus Dan Calancea, antrenorul Olimpiei CSU Braşov.

De notat ar fi accidentările lui Monique Reid de la gazde - care a părăsit terenul în sfertul 2 şi a Gabrielei Irimia de la Braşov care, de asemenea, a trebuit să privească finalul meciului de pe margine în urma unei probleme la gleznă.

„A fost un joc nebun, cu accidentări… A fost dificil să antrenezi ambele echipe în aceste condiții. Jocul a fost dur în apărare, din partea ambelor echipe şi nu a fost tocmai un baschet spectacolus, însă mă bucur că am făcut o treabă bună”, a precizat Jose Araujo, antrenor Univ. Goldiş ICIM Arad. 

„Am ştiut de la început că orice punct pentru noi contează şi ne-am străduit să facem o diferenţă cât mai mare”, completează Anca Stoenescu - Univ. Goldiş ICIM Arad.

Alături de arădence au mai obținut victorii în prima manșă a sferturilor Phoenix Galați și Sepsi Sfântu Gheorghe – ultimele chiar pe terenul rivalelor de la CSM Târgoviște. Partida dintre U Cluj și CSU Alba Iulia va avea loc doar săptămâna viitoare. Meciurile retur se vor desfăşura în 9 decembrie, iar câştigătoarele se vor califica la Turneul Final Four al Cupei României, care este programat în 5-6 februarie 2016.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs