ICIM Arad, neînvinsă pe teren propriu

Data publicării:
icim brasov

Cu doar două jucătoare străine în lot, Braşovul a reuşit nu numai să ţină pasul cu selecţionata internaţională a Aradului ci să le și pună probleme gazdelor, mai ales în debutul jocului. După un prim sfert câştigat la limită, 26 la 25, gazdele s-au desprins pe tabelă până la pauza mare, 47 la 36. Sfertul trei a fost al oaspetelor, 14-19, însă ultimele zece minute au revenit tot arădencelor, Ancuţa Stoenescu, cu 17 puncte, reuşind să îşi conducă, lejer, echipa spre victorie. Brankica Hadzovic, cu 16 puncte și Monique Reid – cu un double-double, 10 puncte și 13 recuperări, au urmat-o în topul eficacității. Gabriela Irimia, de la Olimpia Brașov a fost cea mai bună marcatoare a meciului, cu 19 puncte.

„Vrem să ne apărăm terenul propriu. Nu am pierdut niciun joc acasă, aşa că este foarte important să construim de aici şi să încercăm să câştigâm în deplasare împotriva echipelor mai bune”, a spus Jasmine Gill - Univ. Goldiș ICIM Arad.

„Încă de la început aşteptăm să avem toată echipa sănătoasă. Iar asta nu se întâmplă. Unele jucătoare revin dar nu sunt în formă, nu avem toată echipa la antrenamente, dar asta face parte din sezon, nu mă plâng”, a precizat și Jose Araujo, antrenorul Univ. Goldiş ICIM Arad.

„Am fost dominaţi categoric la capitolul recuperări, Aradul a avut 21 de recuperări ofensive şi multe dintre aceste recuperări ofensive s-au transformat în puncte uşoare sub panou”, a explicat și Dan Calancea, antrenoril Olimpiei CSU Braşov.

În clasament, Sepsi Sfântu Gheorghe este lider solitar, cu opt victorii din tot atâtea posibile, în vreme ce la polul opus se regăsesc BCM Danzio Timișoara, Rapid Buucrești și CSM Satu Mare. Liga Națională se întrerupe, până la finalul lunii, pentru că naționala va disputa două partide în campania de calificare la EuroBasket Women 2017.
 
Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri