Îi cere socoteală primarului după ce a fost mușcată de maidanezi în Complexul Studențesc

Data publicării:
caine prima

Rănită la picior, Petronela Ciorpac, tânăra studentă la Master, la Universitatea Politehnica, s-a dus la primărie şi i-a povestit edilului ce a păţit: ”Am fost prinsă de un câine, care a venit spre mine, m-a muşcat şi imediat ce am ţipat a şi fugit. Nu mi se pare normal ca, nouă oameniilor, să ne fie pusă viaţa noastră în pericol”.

Fata este cazată în Complexul Studenţesc şi spune că, de fiecare dată când iese sau intră în cămin, trebuie să-şi învingă teama. Câinii stau adunaţi cu zecile pe lângă clădire, iar animalele sunt unele mai agresive decât altele. O confirmă şi alti studenţi, care au mers şi ei să se plângă în faţa primarului.

”E foarte frecventă această problemă. Câinii nu numai că, înainte, erau singuri, acum se înhăitează, vin în haite. Ei bine, dacă un student stă singur pe stradă şi vine o haită de câini şi-l atacă?”, întreabă Robert Kristof, reprezentantul studenților din Universitatea Politehnica Timișoara.

Primarul promite că va da dispoziție să fie eutanasiați toți câinii maidanezi care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi. ”Am dat dispoziţii să fie eutanasiaţi câinii care nu sunt ridicaţi de iubitori pentru a fi ţinuţi. Pot să fie, în această perioadă, căci este un anumit protocol cu societatea şi eutanasiaţi”, a precizat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Doar că directorul societății de ecarisaj, care a gestionat situația animalelor fără stăpân din Timișoara, îl contrazice. ”Nu se pot face pentru că, după cum bine stiţi, eutanasierea se poate face prin decizia împuternicitului primarului. Neavând contract cu Primăria Timişoara, nu se poate da o asemenea decizie”, afirmă Ionel Pușcaș, directorul societăţii de ecarisaj.

Contractul dintre societatea de ecarisaj și administraţia locală a expirat în 28 februarie. De atunci, niciun câine nu a mai fost eutanasiat, iar hingherii adună animalele de pe străzi numai în situații de urgență. Până la desemnarea, prin licitaţie, a unei noi firme vor mai trece cel puţin trei luni, anunţă municipalitatea.

reporter: Miodrag Hojda
operator: G. Ștefăniță/D. Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri