Imagini din labirintul de conducte din adâncurile Timișoarei

Data publicării:
Aquatim colaj



Elena Săvescu, şeful staţiei de epurare,
 ne spune: ”Vrem să vedem ce este în canalizare şi mai ales ce mizerie se aruncă în canal. Reţeaua de canalizare este la ora actuală a doua groapă de gunoi a oraşului. Noi asta încercăm să facem să nu mai arunce toţi plastic, sticle sau lemne în canal”.

În fiecare săptămână, reţeaua e verificată fie cu ajutorul camerelor, fie cu robotul Gulliver. ”Avem nevoie de utilaje speciale, avem nevoie de camere video pentru că acestea pătrund unde un om nu poate pătrunde şi ne dau şi informaţii exacte despre poziţia defectului”, ne spune purtătorul de cuvânt al Aquatim, Loredana Leordean.

Nu toţi timişorenii sunt mulţumiţi de ceea ce fac angajaţii companiei de apă şi canal. Principalele probleme sunt inundaţiile de la fiecare ploaie, dar şi mirosul canalizării. Toate apar însă din cauza înfundării conductelor: ”Dacă am fi răţoi, ne-am bucura ca sunt numai băltoace. Astfel de utilaje mi se par foarte utile, dar trebuiau folosite de la început, pentru că ne pretindem un oraş modern”, ”Eu am văzut că şi la noi a fost în spatele blocurilor au desfundat. Acum e bine”, ”Acum, vin nişte mirosuri de la canalizare de numai, cred că s-a fisurat vreo ţeavă”.

Anual, Aquatim cheltuieşte mii de lei pe intervenţii pentru repararea pompelor şi sistemelor înfundate.

Reporter Sorina Covlea
Operator: Mihai Pop / Viorel Jiva
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri