VIDEO. Momentul în care fiica lui Iosif Rotariu i-a rupt piciorul unui copil de 2 ani. Femeia este educatoare la o creșă privată

Data actualizării: Data publicării:
edu

Imaginile cumplite date ieri publicității cu copilul agresat la o creșă privată de educatoarea sa au stârnit furie și indignare în mediul online. Acuzată în acest caz este fiica fostului internațional român, Iosif Rotariu, care i-ar fi rupt piciorul în 2 locuri unui băiat de 2 ani. Ancheta, spune avocatul familiei victimei, ar fi scos la iveală că de fapt mai mulți copii au fost bruscați și loviți.

"El vrea să meargă după pernă, uitați acum cum dă cu el de pat. Îl lasă, pleacă, el săracul picat pe jos, îl ține. Vrea să se ridice dar nu mai poate că din momentul ăsta are piciorul rupt. Acum intră în stare de durere, de leșin și de-abia se mai mișcă săracul."

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere i-au șocat până la lacrimi și acum pe părinții copilului de 2 ani, la mai bine de 6 luni de la cele întâmplate.

"Pentru mine ca mamă... n-am avut curajul să văd acele imagini, noi le avem de cred că o lună. Nu am avut curaj să le văd până aseară. Dar sunt groaznice. Pentru mine ca mamă e ceva de neconceput să văd imagini în care copilul meu e agresat și lovit în așa fel și în repetate rânduri", spune Roxana Petcu - mama copilului.

Educatoarea acuzată de cele întâmplate este Romina Rotariu, fiica fostului internațional român, Iosif Rotariu. Avocatul familiei susține că de fapt aceasta ar fi agresat mai mulți copii dar celelalte familii au decis să nu depună plângere. În schimb, fiind vorba de minori, autoritățile s-au autosesizat.

"În această grădiniță există într-adevăr 2 situații similare. Părinții nu au înțeles să formuleze vreo plângere împotriva cadrelor didactice sau împotriva grădiniței. Însă Parchetul prin rolul său, din oficiu, a înțeles să pornească o acțiune penală și cu privire la faptele săvârșite asupra celorlalți copii din grădiniță", adaugă Victoria Alva Roșul, avocatul familiei.

"A mai avut vânătăi. Am întreba de ce. Ni s-a explicat că s-a lovit la joacă, că nu știe, avem și poze cu o palmă pe față. Era vânăt. În ultimul timp când îl luam de la dumneaei, era într-o stare de transă. El săracul, acasă se uita drept, nu stânga, dreapta", susţine şi Valentin Petcu, tatăl copilului.

În mediul online, imaginile de pe camerele de supraveghere i-au socat pe cei care le-au vizionat.

"Problema este că nu a fost o criză diabetică. Filmulețul este o compilație din mai multe filmări, zile și momente diferite ale zilei. Ahh, și colega stătea martor, fără a reacționa în vreun fel."

"Cel mai grav e că îmi văd copilul în filmare cum asistă la așa ceva… sunt fără cuvinte."

"Mă doare stomacul rău. Am văzut filmulețul… imi trec milioane de gânduri…"

"Lipsa de reacție din partea celeilalte îngrijitoare, spune clar că asta se întâmpla mereu."

"Nu e numai durerea copilului lovit, ci și șocul celor ce asistă la scene."

Familia copilului agresat cere acum daune morale și materiale de 500 de mii de euro. Săptămâna viitoare are loc prima înfățișare în fața judecătorilor. Fostul fotbalist, Iosif Rotariu nu a dorit să comenteze situaţia, deşi atât el cât şi soţia sunt proprietarii creşei în care fiica lor a agresat copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri