Sari la conținut

În audiență la primar, online. La Primăria Timişoara audiențele se fac printr-o aplicație 

”Deci am intrat în aplicație, selectăm din meniu live video, în acest moment numai pe verticală merge, în acest moment totul este pregătit” - Iar audiența online poate începe, fără cozi, programări sau liste de așteptare. Odată deschisă aplicația, timișorenii îl pot vedea pe Facebook pe primul cetățean al orașului și își pot spune of-ul prin comentarii. Edilul le răspunde în timp real.

”Și nu e simplu pentru cetățeni să poată ajunge să discute cu primarul ori asemenea tehnologie facilitează contactul între autoritate și cetățean”, spune Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Pentru a-şi putea instala aplicația pe care o folosesc și vedetele din cetatea filmului, primarul a trebuit să obțină acordul celor de la Facebook. ”Am obținut un agreement, un anumit statut din partea Facebook, a trebuit să trimit o copie după buletin”, anunță Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Cei mai mulţi dintre timişoreni apreciază iniţiativa edilului:
”Foarte bine. De ce? Deoarece este transparență”,
”Bănuiesc că se fac cozi la Pimărie, multă lume, mai ales pe timp de vară și atunci online, atâta timp cât se răspunde audiențelor este în regulă”,
”E o idee foarte bună numai că trebuie lucrat și la ideea asta”.

Audiențele online se vor desfășura săptămânal.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Pe aceeași temă