Sari la conținut

În drum spre vilă, prin gropi și noroi 

În ultimii ani, în cartierul rezidențial de la periferia Timișoarei s-au cumpărat sute de hectare de teren și s-au construit zeci de vile. Proprietarii lor circulă zilnic pe aici cu mașinile lor de lux și spun că s-au săturat de haosul din zonă. Și asta în condițiile în care ei achită la primărie impozite de câteva sute de lei anual. Nimeni nu crede că asfaltul va fi așternut până în 19 noiembrie.

Până acum, pe străzile din Ciarda Roșie s-a așternut doar stratul de balast și s-au amplasat bordurile. Dacă șoferilor le este dificil să circule pe aceste străzi, pietonilor le este aproape imposibil. Trotuarele nu au fost construite încă, iar ca să mergeți pe drum, printre gropi și noroi, aveți nevoie de cizme de cauciuc.

Constructorii dau vina pe vremea ploioasă pentru întârzieri, iar autoritățile le dau dreptate, deși termenul de finalizare a lucrărilor este în nici o lună.

"Prelungiri se pot acorda pentru că sunt circumstanţe pentru aşa ceva. Au fost condiţii meteo nefavorabile, este o realitate. Dar, dincolo de aceste condiţii, firma nu s-a mobilizat", susţine primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Firma care execută lucrările de aproape un milion de euro a mai pus probleme municipalității și în trecut. Este vorba despre o societate a cunoscutului om de afaceri Georgică Cornu. De exemplu, compania de drumuri a modernizat Calea Torontalului din Timișoara, dar imediat după asfaltare au apărut și craterele. Atunci, municipalitatea a obligat societatea să refacă lucrarea pe banii ei. Acum, dacă termenul nu este respectat, constructorul poate fi penalizat cu 0,5% pe zi din valoarea lucrării.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: George Ștefăniță
Editor Web: Răzvan Bulacu