Sari la conținut

În stradă, pentru familia Bodnariu

Timişorenii susţin că autorităţile din nordul Europei au comis un abuz atunci când au luat 5 copii de lângă părinţii lor pe motiv că aceştia din urmă sunt creştini radicali care îşi îndoctrinează copiii şi chiar le-af fi aplicat corecţii fizice. Comunităţile creştine din România au reacţionat imediat.

Cei cinci copii ai soţilor Bodnariu, el- român, ea- norvegiancă, au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru minorii cu vârste cuprinse între 4 luni şi 10 ani. Cazul este revoltător pentru comunităţile creştine din Timişoara.

„Sperăm ca norvegienii să le dea copiii înapoi. Sunt copiii familiei şi ceva mai inuman nu există decât să desparţi o mamă de copiii ei sau un tată de copiii lui”, spune un participant la protest.

„Cred că familia este baza societăţii şi planul lui dumnezeu şi numai prin familie putem păstra valorile societăţii”, este de părere un altul.

„Lumea este zguduită de durere. Nu este numai durerea unei familii. Sunt mii şi mii de familii care au fost jefuite de bucuria de a fi părinte”, completează un alt timișorean.

Unchiul copiilor neagă faptul că cele două fete ar fi fost maltratate acasă şi acuză autorităţile norvegiene că i-a luat copiii fratelui său fără o anchetă socială pralabilă.

„Am văzut că este o iniţiativă şi din partea noastră. O comisie parlamentară care se va deplasa acolo. Dar ce nu înţeleg este că le-au spus că li se va pune la dispoziţie o anchetă socială ceea ce nu a avut loc. Până în data de 16 noiembrie n-au avut niciun semnal că ei nu au fost părinţi buni. Sunt curios ce anchetă socială li se va arăta aleşilor noştri”, explică Daniel Bodnariu.

Creştinii din Timişoara cer să se facă o anchetă amănunţită atât din partea autorităţilor norvegiene, cât şi a celor din România.

„Cred că cel mai abuziv este să iei copiii de la părinţi fără o anchetă socială. Fără să stabileşti dacă este acolo o vină, o problemă. Întreb: ce este mai abuziv să tragi copilul de ureche sau să îl iei de la sânul mamei la 3 luni?”, apreciază Sami Tuţac, vicepreşedintele Uniunii Baptiste din România.

Protestatarii au transmis Guvernului, prin prefectul judeţului Timiş, un memoriu în care cer implicarea acestora în rezolvarea cazului. 

Reporter: Caterina Ledrer

Operator: George Ștefăniță

Pe aceeași temă