Sari la conținut

Incendiu la un magazin din Timişoara. Focul a fost pus de un bărbat fără locuință: poliţiştii l-au reținut pe suspect

Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale magazinului. În imagini se poate observa cum un bărbat se apropie de magazin, împrăştie o substanţă la intrarea în unitatea economică şi apoi îi dă foc.

Martorii spun că bărbatul a vrut să se răzbune pe patronii magazinului: „Sticlă minerală era, doar că era benzină. Şi l-am vazut când a luat benzină şi a dat foc. L-o fi înşelat cu ceva, cu banii. Aia o fost."

Pompierii au intervenit de urgenţă pentru stingerea incendiului. Pagubele create se ridică la 15.000 de euro. „La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. În urma cercetărilor, cauza probabilă a incendiului fiind acţiune inteţionată", afirmă lt. Silviu Picu, ISU Banat.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii l-au indentificat pe bărbatul suspectat de comiterea faptei. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere, procedându-se la reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului", ne-a declarat Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

Bărbatul care a incendiat magazinul este din judeţul Arad, dar trăieşte la Timişoara. Nu are locuinţă şi este cunoscut de oamenii legii ca fiind una dintre persoanele fără adăpost care îşi fac veacul în zona Gării de Nord.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche