Incident feroviar în județul Hunedoara

Data publicării:
tren deraiat

Trenul de marfă încărcat cu cărbune venea de la Lupeni și trebuia să ajungă la termocentrala Mintia. În apropierea acesteia, intrat deja pe o linie industrială, unul din vagoane a deraiat și a lovit un stâlp al magistralei Arad-București, paralelă cu linia secundară. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă.

 „- 20 de tone de pe calea ferată le smulg fără nicio problemă. De lângă ei, cu braţ mic...

-  Da, încercăm.

 Şi, după ce îl smulgem pe ăla, îl aducem, îl punem pe jos, frumos, aici, îl legăm din două, îl aducem aşa, și pe urmă, ne pregătim să îl smulgem pe ăsta și să vedem dacă avem noroc să îl băgăm pe aceeași gaură”. 

Din garnitura de marfă de 33 de vagoane a deraiat al 15-lea vagon. Până să fie oprit de mechanic, trenul a continuat să meargă încă 300 de metri.

„Dar nu s-a simțit la...? S-a simțit, dar am simțit prea târziu” - povestește mecanicul.

„Un echipaj de pompieri al detașamentului din Deva a fost implicat în operațiunile de prevenire a unui incendiu care putea izbucni în urma unei avarii produse în apropierea gării CFR Mintia”, a precizat Anemona Doda, purtător cuvânt ISU Hunedoara.

Trei trenuri de călători au fost oprite în stațiile CFR din apropiere. Circulația feroviară a fost apoi reluată pe un singur fir, astfel că trenurile nu au acumulat întârzieri mai mari de 30 de minute. Penrtu ca circulaţia să fie reluată şi pe sensul de mers afectat de stâlpul rupt, mai e nevoie de ore bune de muncă, spun reprezentanții CFR.

Reporter: Andrada Velciov

Operator: Tiberiu Mariș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri