Sari la conținut

Incidente în ziua votului

Primul incident din vestul ţării a fost raportat în judeţul Caraş-Severin. La deschiderea urnelor s-a constatat lipsa unui număr de 400 de buletine de vot la secţia numărul 61 din Reşiţa. Imediat a fost alertată Poliţia dar şi Biroul Electoral Judeţean. Au fost audiaţi preşedintele, dar şi vicepreşedintele secţiei, iar poliţiştii urmează să ia măsurile care se impun. Preşedintele secţiei este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu. 

Rustin Ciasc - preşedintele BEJ Caraş-Severin: "Este vorba despre un top de buletine albe care nu poartă ştampila de control, deci nu pot fi utilizate în scop electoral. S-a încercat culegerea de informaţii cu privire la un excedent al unor buletine de vot la alte secţii de votare de pe raza municipiului Reşiţa". 

Poliţiştii au cercetat şi un incident raportat în oraşul Gătaia, din Timiş, unde se presupunea că mai mulţi pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie au fost aduşi la vot cu un microbuz. Poliţiştii nu au început, însă, cercetările, deoarece incidentul nu a fost confirmat.

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor Web: Răzvan Bulacu