Indemnizaţii suspendate din cauza impozitelor restante

Data publicării:
indemnizatii

Cristina Tătaru a aflat în urmă cu câteva zile că banii pentru creşterea fetiţei sale nu au mai intrat în cont. După o săptămână de drumuri la mai multe instituţii, femeia a venit la Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţii Sociale cu certificatul fiscal care atestă plata impozitului.

”Măcar să facă o sesizare, o ceva sau măcar să reţină suma cu care eşti datoare şi atât, nu să te plimbe, de o săptămână mă plimbă”, afirmă Cristian Tătaru. La unul dintre birouri, femeia a aflat însă că va trebui să mai aştepte o lună şi jumătate pentru a primi banii: ”N-aţi beneficiat nici de aprilie, nici de mai nu puteţi beneficia în iunie, abia în iulie”.

De la începutul acestei săptămâni, o parte dintre oameni a început să achite datoriile la impozite, astfel că acum aşteaptă banii. Cele mai multe persoane care au indemnizaţia suspendată sunt din Timişoara, 121, deoarece se pare că în celelalte localităţi din judeţ, oamenii au fost anunţaţi că au restanţe.

”167 de persoane la indemnizaţia pentru creşterea copilului, 7 persoane la alocaţia pentru susţinerea familiei şi o persoană la venitul minim garantat. În momentul în care aceste certificate fiscale ne-au parvenit la instituţie, automat plata se reia”, enumeră Diana Cojoleanca, şeful Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Mamele trebuie să se grăbească, deoarece mai au doar trei luni în care îşi pot recupera indemnizaţiile, după plata impozitelor restante.

Dacă mamele nu-şi vor plăti impozitele până în 31 august, de la 1 septembrie, indemnizaţia va fi oprită. Plata va putea fi reluată, însă nu se vor mai primi şi sumele aferente lunilor în care indemnizaţia a fost suspendată.

În Timiş, aproape 8000 de persoane primesc indemnizaţii de creştere a copilului.

reporter: Maria Rohnean
operator: Adrian Ionescu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri