Infecție cu scandal! Spitalul Judeţean din Timișoara se apără de acuzaţii

Data publicării:
spitalul judetean 2a



După acuzaţiile aduse de fiica pacientului decedat, spune ea, în urma infecţiei dobândite în spital, conducerea spitalului îşi recunoaşte partea de vină.

La câteva zile după ce a suferit intervenţia de tratare a unui anevrism cerebral, pacientul a fost externat întrucât şi infecţia contactată dădea semne de retragere după administrarea tratamentului. Medicii nu ştiu însă ce s-a întâmplat în următoarele două săptămâni.

 

În ultimele 9 luni, la Spitalul Judeţean au fost înregistrate 215 cazuri de infecţii cu aceeaşi bacterie, însă oamenii au fost trataţi. Şi pe secţia ATI a spitalului au fost înregistrate în ultimul an 14 cazuri de îmbolnaviri.

Numărul pacienţilor infectaţi cu boala cauzată de această bacterie a început să creasca inca din luna noiembrie a anului trecut. Atunci, conducerea spitalului a hotărât să cumpere 50.000 de tablete de clor pe lună, faţă de 8.000, câte se achiziţionau în trecut. Totul pentru a combate infecţiile intraspitaliceşti, o luptă pe care spitalul o duce, de altfel, zilnic.

CITEȘTE ȘI: Protest în faţa Spitalului Judeţean din Timișoara pentru a trage atenția asupra celor care s-au îmbolnăvit acolo!

reporter: Maria Rohnean
operator: Dan Şoşdean
redactor: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri