Înot fără bariere de vârstă. Competiţie, la Timișoara, dedicată amatorilor

Data publicării:
inot

Ei sunt iubitorii sporturilor în apă şi sunt amatori în înot. În timpul liber, se adună ca să facă mişcare, iar de această dată s-au întâlnit pentru al şaselea an consecutiv pentru un campionat dedicat numai lor.

Cel mai vârstnic competitor a venit din Ungaria şi are 76 de ani. Nu a practicat sportul de performanţă niciodată, dar ultimii şase ani şi i-a petrecut în apă. ”Am practicat mai multe sporturi, în stil amator, în special fotbal. Am jucat şi cu cei tineri, în echipă, şi nu ne-am înţeles. Aşa că am ales un sport unde să fiu singur, un sport individual, unde performanţa să fie doar responsabilitatea mea. Şi îmi place înotul foarte mult”, ne mărturisește Melcum Dejo.

Iar cum competiţia este dedicată înotătorilor de orice vârstă şi gen, nici tinerii nu au stat deoparte. La 18 ani, Diana Isac s-a mutat în bazin, după ce şi-a făcut junioratul în sala de sport.

Întâlnirea înotătorilor amatori a fost pusă la cale de Clubul de Înot masters din Timişoara. Peste 150 de înotători din Ungaria, Serbia, România au luat startul la competiţia organizată la Timişoara.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri