Înșelăciune cu conturi și carduri: poveste infracțională românească, exportată în Germania

Data publicării:
caz politie



Astfel de tranzacții, într-o formă mai mult sau mai puțin diferită, s-au derulat și în România, iar comercianții s-au ales cu pagube. De astă dată este vorba despre o poveste infracțională exportată în străinătate, acum doi-trei ani.

Polițiștii timișeni spun că, în perioada iulie 2010- martie 2011, bărbatul ar fi recrutat mai mulți cetăţeni români, pe care i-a transportat în Germania, unde i-ar fi pus să-şi deschidă conturi fără fonduri suficiente, în scopul folosirii cardurilor de cont pentru diferite tranzacţii. Cele 24 de persoane prinse în această schemă au acţionat timp de două - trei săptămâni, fiind remunerate cu sume cuprinse între 250-300 de euro. Suspectul se alegea, la rândul său, cu sume cuprinse între 70-100 de euro pentru fiecare persoană recrutată.

Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara pentru confirmarea mandatului. Anchetatorii încearcă să clarifice toate amănuntele acestor tranzacții și să stabilească prejudiciul total.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri