Întâlnire de gradul zero la Primăria Timișoara. Ce soluție a fost propusă în cazul secției de spital evacuate

Data publicării:
intalnire Robu romi

Primarul Nicolae Robu: ”Aberați!”. Romii: ”Ba dumneavoastră aberați, nu ne amenintați, dumneavoastră discriminați și amenințați, noi vrem sa facem un lucru bun și dumneavoastră amenințati. Dacă credeți că sunt probleme la această clădire sesizați DNA”. Robu: ”Nu mai denaturați ce am spus, trebuie să traiți cu picioarele pe pământ!”

Spiritele s-au încins la Primăria Timișoara. În joc sunt proprietăți de milioane de euro. Clădirea evacuată de la Spitalul de Copii a intrat în posesia lui Vladimir Cârpaci încă din 2006. A fost evacuată la începutul lunii. Acum primarul are o propunere.

 

”V-am sugerat să donaţi. Era altceva şi din perspectiva noastră, ne puteam face un proiect pe termen mai lung acolo”, afirmă Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Vladimir Cârpaci a venit cu acte pentru imobilele pe care le are în posesie, dar și cu propunerea de a mai păsui primăria încă doi sau trei ani, până la ridicarea unui nou corp de clădire. Mai mult, avocații spun că primăria ar fi datoare familiei de romi.

 

”Mai presus de lege nu e nimeni. Ce clanuri? Sunt 1.000 de oameni Ciurariu, Cârpaci sau Stancu. Nu putem spune că sunt toţi infractori”, afirmă Rudolf Stancu.

La următorul plen, edilul va supune votului Consiliului Local propunerea romilor de a da în folosință, gratuit, corpul de clădire de la Spitalul de Copii, pentru încă doi-trei ani. Oricare ar fi decizia consilierilor, primarul e hotărât să îl execute silit pe Vladimir Cârpaci pentru alt imobil.

”Primăria continuă demersurile de executare silita și toate procesele, dl Cârpaci propune să pună la dispoziţia Primăriei clădirea pe care a evacuat-o în 31 octombrie”, spune Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

”Vă spun cu certitudine că pe numele lui Vladimir Cârpaci nu e emisă nicio somaţie şi nici o executare silită”, răspunde avocatul Marek Kasay.

 

”Executarea silită e făcută pe numele altucuiva. Nu e pe numele meu. Cand am devenit eu proprietar pe Eminescu 6, am primit o autorizaţie de la Primărie pentru construcţie”, susține Vladimir Cârpaci.

”Nu eram primar atunci, nu ştiu ce să vă spun. Ştiu doar că am o sentinţă definitivă irevocabilă. Am contactat o firmă de executare silită şi le-am cerut să pună sentinţa în practică. Mai mult decât atât nu ştiu să vă zic”, este declarația lui Nicolae Robu.

 

Primăria Timișoara vrea să îl execute silit pe Vladimir Cârpaci pentru că nu a plătit o amendă şi a adunat penalităţi de 365.000 de lei, după ce a făcut lucrări neautorizate la o casă. Primăria şi familia Cârpaci se mai judecă în instanţă şi pentru clădirea Spitalului de Copii.

CITEȘTE ȘI: O situație dureroasă - o secție de spital, evacuată la Timișoara 

reporter: Sorina Covlea
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri