Sari la conținut

ÎPS Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, internat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara

După o simplă răceală care s-a agravat, apropiaţii Înalt Preasfinţiei Sale au apelat la medici, mai ales că starea de sănătate a acestuia este subredă

Surse din rândul medicilor care-l îngrijesc spun că starea acestuia este stabilă, dar că are nevoie de o monitorizare atentă timp de cel puţin încă trei zile.

Mitropolitul Banatului îi are în permanenţă alături pe apropiaţi, care îi oferă cea mai bună îngrijire, pe lângă cea a medicilor şi asistentelor din cadrul Secţiei de Coronarieni a unităţii sanitare.

ÎPS Nicolae Corneanu s-a născut în 21 noiembrie 1923 şi conduce Mitropolia Banatului din 1962.

UPDATE. Starea de sănătate a Mitropolitului Banatului este mai bună, spun medicii. Este conştient şi colaborează cu doctorii care-l îngrijesc.

Nicolae Corneanu a fost internat ieri de urgenţă la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara. După o simplă răceală care s-a agravat, apropiaţii Înalt Preasfinţiei Sale au apelat la medici, mai ales că starea de sănătate a acestuia este precară. Mitropolitul Banatului are 91 de ani, este bolnav şi de diabet, iar în urmă cu câţiva ani a suferit o intervenţie chirurgicală pe cord deschis. Astfel, medicii au preferat să-l ţină sub supraveghere câteva zile, timp în care îi vor face mai multe investigaţii. Nicolae Corneanu conduce Mitropolia Banatului din 1962. În ultimii trei ani, însă, din cauza stării de sănătate, atribuţiile sale au fost preluate de Paisie Lugojeanul. 

Reporter: Maria Rohnean
Operator: Mihai Pop
Editor web: Călin Țenche