ISU Arad, în acțiune

Data publicării:
isu arad exercitiu


Cea mai mare desfăşurare de forţe a avut loc la fostul complex de creştere a porcilor de la Ceala, situat la marginea Aradului. Aici, scenariul aplicaţiei a vizat o intervenţie într-o zonă locuită, unde,  în urma cutremului, au a izbucnit şi un incendiu.

„Folosim maşini de stingere, echipaje de căutare salvare, un echipaj de căutare salvare canină şi ambulanţele SMURD”, explică George Pleşca – purtător de cuvânt ISU Arad.

La doar câţiva kilometri distanţă, alţi pompieri au exersat montarea spitalului de campanie, ce poate adăposti, simultan, 50 de persoane şi, care poate fi utilat cu toată aparatura specifică unei secţii UPU dintr-o unitate medicală obişnuită.

„Cortul are o structură de susţinere gonflabilă şi poate fi montat de zece oameni în maxim o oră” - Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

Acest cort este transportat cu ajutorul autospecialei de accidente colective şi salvări urbane, pe autospecială mai sunt Kit-urile de prim ajutor, Kit-urile de triere, generatorele, sistemele de iluminat şi de încălzit ale cortului.

Aplicaţia de astăzi reprezintă exerciţiul anual de testare a capacităţii de interveţie şi coordonare în cazul unui cutremur. Este pentru prima oară în ultimii ani când acest exerciţiu s-a ţinut şi în locuri din afara Municipiului Arad.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

 

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri