James Bond, la... Bacalaureat. Candidatul prins era dotat cu o microcască și un pix cu cameră de filmat

Data publicării:
bond prima

Candidatul, elev al Liceului ”Iuliu Maniu”, locul în care a şi susţinut proba de astăzi, susţinea proba la matematică. El a atras atenţia supraveghetorului asupra sa atunci când, într-un interval de aproximativ zece minute a cerut permisiunea să meargă de două ori la toaletă, de fiecare dată purtând în mână un pix pe care nu îl folosea la scris.

”Iniţial bineînţeles că a negat. Jucându-mă puţin cu obiectul am observat, de fapt, că are încorporat un dispozitiv pentru montare USB, cred!”, afirmă Florin Sîrca, preşedintele comisiei de evaluare de la Centrul Liceului Tehnologic ”Iuliu Maniu”.

Elevul transmitea datele prin cu ajutorul telefonului, prin internet, unui complice care mai apoi îi dicta rezolvarea. Imediat după ce a fost prins, elevul a spus că nu poate să îşi scoată casca din ureche. A recunoscut însă că minte în momentul în care medicul şcolii a propus trimiterea lui la spital.

”Nu ştiu dacă a avut probleme, cred că el a susţinut iniţial că nu poate să scoată casca, imediat am chemat doctorul din centrul de examen, doctorul a zis că în cazul acesta ne face o trimitere la ORL”, precizează Florin Sîrca.

- Ai reuşit să scoţi casca până la urmă? ”Da”, - Cu se scoate casca aia? ”Se scoate!” Camera încorporată în acest pix are un obiectiv atât de mic încât el este comparabil cu gămălia unui ac. Astfel de dispozitive pot fi cumpărate cu uşurinţă pe site-urile dedicate detectivilor particulari.

Preţurile dispozitivelor utile la copiat sunt accesibile chiar şi pentru buzunarul unui adolescent. Un pix cu cameră încorporată costă între 80 şi 150 de lei. În timp ce un set „pentru copiat” care conţine un telefon nedectabil şi o cască invizibilă costă în jur de 300 de lei.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri