Sari la conținut

La cinema, cu lubeniță în loc de popcorn


„Gottlob-ul este renumit pentru lubenița pe care o produc ei, biletul de intrare a fost chiar un pahar de lubeniță primit de aici de la intrare”, spune un spectator.

„Minunat, minunat. Mi-a plăcut, cu multe amintiri din copilăria mea ca să zic. [Popcorn?] Popcorn... lubeniță!”, continuă un alt spectator prezent la cinematograful din Gottlob.

„Mi-a plăcut foarte mult. [Ce ți-a plăcut?] Ideea, nu am fost foarte informat despre ce se întâmplă și am zis venim cu niște prieteni să vedem ce se întâmplă”, recunoaște un alt cinefil.

„Avem peste 40 de filme proiectate în festival, e cea mai substanțială ediție de până acum ca ofertă”, explică Lucian Mircu, organizator al Festivalului „Ceau, Cinema”.

Printre ele, producţii româneşti ca "Bacalaureat" sau "Occident", dar şi pelicule străine. Juriul a fost cucerit de un film croat care adus în prim-plan o poveste de familie.

„Coerența poveștii în primul rând, jocul actorilor, un montaj excepțional. Traducerea în engleză este Life is a Trumpet, un film minunat și extraordinar de bine jucat, niște actori senzaționali”, a povestit Alexandru Papadopol, membru al juriului.

Festivalul „Ceau, Cinema” e la cea de a treia ediție.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Dan Șoșdean