La facultate, pe sub biserică

Data publicării:
icon la facultate sub biserica220914

Noul corp va avea un lumânărar, un mic magazin pentru obiecte bisericeşti şi o sală de consiliu. Toate sunt amenajate la doi metri deasupra pământului, în noul corp al bisericii din complexul studenţesc, ridicat sub forma unei pasarele. Astfel că, pentru sute de tineri, drumul spre facultate trece acum pe sub casa Domnului.

"Este o mică capcană pentru a îi cuceri într-un fel pe studenţii noştri", spune preotul Marius Ioan.

Capcană sau nu, un lucru e cert. Biserica ridicată deasupra trotuarului atrage privirile tot mai multor curioşi.

Parerea trecătorilor: "Le permite oamenilor să treacă pe sub, eu cred că este o idee bună, este o altă perspectivă", "E ciudat să treci pe sub o biserică. Mi se pare că te obligă oarecum să îţi faci o cruce înainte",  "Să treci pe sub o biserică e ceva "Wow", cumva, nu? Eu zic că poate să fie ca un punct turistic dacă l-ar face mult mai tare".

Noul corp al bisericii, aflat încă în lucru, reprezintă o adevărată lecţie de proiectare pentru arhitecţi, mai ales pentru cei tineri. "Se trece pe sub un corp care marcheză poate spaţiul acesta interior. O devărată lecţie de arhitectură", spune Miodrag Popov.

Lucrările la biserica din complexul studenţesc au început în anul 1997. O sută de mii de euro au fost investiţi deja în lăcaşul de cult şi tot atâţia bani sunt necesari pentru ca lucrarea să fie gata.

Reporter: Raluca Popa
Operator: G. Ştefăniţă/ T. Alasu
Editor Web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri