Sari la conținut
News Alert

La primărie nu e "ca-n Germania". Edilul din Ocna de Fier a plecat la muncă în străinătate

Primarul comunei Ocna de Fier, din județul Caraș-Severin, a renunțat la funcția de edil-șef ca să muncească în străinătate.

Mircea Ciobîcă a plecat în luna ianuarie în concediu în Germania. Și nu s-a mai întors. Vestea că au rămas fără primar i-a surprins pe mulți dintre locuitorii comunei Ocna de Fier. Nimeni nu știe ce lucrează fostul edil în străinătate, dar toți au numai cuvinte de laudă la adresa lui Mircea Ciobîcă, care se afla la al treilea mandat.

Nici măcar mama acestuia nu știa că băiatul ei are de gând să dea scaunul de primar, pentru o slujbă în Germania. Femeia de 75 de ani știe însă că fiului ei îi era tot mai greu să-și achite ratele la bancă. Cu aproape 30.000 de euro împrumutați, primarul și-a cumpărat un apartament în Reșița.

Fostul primar a condus comuna timp de 11 ani. Colegii din primărie nu au știut nici ei de planurile edilului șef. Acum, localitatea este gestionată de viceprimar.

Demisia primarului Mircea Ciobîcă a fost înregistrată de secretarul instituției. De aici, documentele trebuie să ajungă la Prefectura Județului Caraș-Severin, ca să se stabilească data noilor alegeri.

Fostul primar al comunei Ocna de Fier câștiga 1.800 de lei lunar din leafa de edil-șef. El a stabilit o premieră în România, fiind primul edil care a renunțat la confortul unui fotoliu de primar pentru o slujbă mai bine plătită peste hotare.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche