Sari la conținut

La punctul de trecere a frontierei Nădlac II sunt cozi de 4 kilometri

Cele mai mari probleme au fost pentru şoferii de Tir  care au aşteptat în coloane ce măsurau peste 4 kilometri atât pe sensul de intrare cât şi pe sensul de ieşire din ţară. Poliţiştii de frontieră români controlează foarte atent fiecare act de identitate al celor care doresc să intre sau să iasă din România. Deşi controlul unei maşini durează doar 2 până la 5 minute aşteptarea se poate prelungi în condiţiile unui trafic intens. În aceste condiţii apar şi conflicte între şoferi. 

La punctul de trecere de la Nădlac cozile de vehicule s-au menținut pe tot parcursul zilei.

„Aglomeraţie este şi pe sensul de intrare în ţară la Nădlac, autoturismele ocupă în totalitate punctul de trecere al frontierei, pentru camioane însă timpul de aşteptare este mai mare, coloana de camioane măsoară în mijlocul zilei aproximativ 4 kilometri” - Dan Codre, corespondent Digi24 Arad.

Din acest motiv, nervii șoferilor s-au întins la maximum. Unii au vrut să sară peste rând în timp, ce alţii încearcă să ţină situaţia sub control blocând temporar autostrada:

„[Am văzut că aveţi grijă să nu se bage în faţă colegii...] Da. Sunt unii colegi, uite! Cu tupeu... Needucaţi care se bagă în faţă şi nu respectă pe ceilalţi”, spune un șofer de tir.

Unii șoferi nici nu știau de ce s-a aglomerat atât de tare vama.

„[Cât a dura să ajungi până în faţă?] Aproximativ o oră şi încă n-am trecut. Mai durează o oră cred. [Ştii ce se întâmplă? Ai auzit de controale?] Nu”, spune un altul.

„[Cât timp va luat să ajungeţi?] Cinci ore și jumătate. [Cât estimaţi că aţi parcurs? Câţi kilometri e coada?] Kilometri... eu am prins vreo 4 kilometri, dar în rest nu mai ştiu cât e în spate”, este de părere un alt participant la trafic.

Iar situația se menține de aseară

„Este pentru prima oară de când a fost deschis punctul de trecere al frontierei de pe autostradă de la Nădlac când asistăm la o asemenea aglomeraţie. Deşi sunt deschise toate punctele de control, coloana de autoturisme depăşeşte un kilometru şi jumătate, iar cea de camioane 3 kilometri”, Dan Codre - corespondent Digi24 Arad. 

„[Cât timp v-a luat să ajungeţi în faţă?] Cam 4-5 ore. [Vă ajunge programul să treceţi de vamă?] Păi, depinde... Dacă nu ne ajunge tragem aici, dacă nu – ne oprim la ei pe cântar, ne oprim... unde se termină programul acolo ne oprim”, mai povestește un șofer de TIR.

Nu ştiu, zice că fac controale amănunţite. Dar nu înţeleg de ce...”, mai spune un altul.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, măsura are caracter temporar, iar scopul ei este de a preveni tranzitarea frontierei de către persoane provenite din state  aflate în zonele de conflict care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs