La Șiria, căldura coboară viperele printre oameni

Data publicării:
vipere



"Până anul ăsta, n-am mai văzut în zona asta, nici eu, nici colegii stupari, nimeni nu a mai văzut aicea vipere. Până anul ăsta!", afirmă Sebastian Balint pentru Digi24 Timișoara, În două zile, acest apicultor din comuna Șiria a văzut trei vipere, lucru neobişnuit, spune el.

Oamenii se tem că ar putea fi mușcaţi, aşa că cer ajutorul autorităţilor. Și nu e vorba numai de viața lor, ci și de cea a excursioniștilor, așa că atrag atenția: să fie atenți pe unde calcă!

Iulian Botezatu, preotul din Șiria, face un apel "la autoritățile abilitate în acest sens să aducă acel ser antiviperin cât mai aproape", căci, spune el, orice minut contează. Biologul Gabriel Herlo, de la Parcul Natural Lunca Mureșului, spune că "viperele sunt periculoase în momentul în care omul le deranjează, animalele încearcă să se apere și în momentul ăla pot mușca".

De fapt, în cât timp trebuie să ajungă la spital o persoană mușcată de viperă? Răspunsul îl dă Adrian Wiener, director medical al Spitalului Clinic de Urgență Arad - urmărește declarația acestuia acordată Digi24 Timișoara.

Vipera Berus, specia care poate fi întâlnită la noi în țară, are un venin ce conține toxine care distrug sângele și țesuturile. Cazurile de deces sunt rare, spun specialiştii, penru că veninul acționează lent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri