Lansarea primului album de muzică fado din România

Data publicării:
fado

Evenimentul din această seară s-a bucurat de un asemenea succes, încât organizatorii au trebuit la un moment dat să suplimenteze numărul de bilete. În total; în această seară în sala Teatrului Clasic Ioan Slavici vor fi 400 de persoane. ”Cred că e un eveniment deosebit, mai ales că e un eveniment inedit în România. Aduce în viaţa culturală arădeană savoarea Portugaliei”, - Cum crezi că o să sune „fado" pentru prima oară în Arad? ”Sunt foarte curios ca să aflu, pentru că doar din cea pus Ricardo pe Facebook ne-am făcut o impresie bună, deci sper că în direct să fie o adevărată plăcere”, spuneau spectatorii.

În spatele spectacolului a stat Ricardo Caria, un portughez care a venit în România pentru prima oară în 2005 să lucreze ca inginer mecanic la o companie ce produce subansamble pentru maşini. S-a stabilit la Arad pentru că şi-a întemeiat o familie acolo. A început să cânte pe scenă la noi în ţară în 2011, iar evenimentul organizat în acest sfârșit de săptămănă a fost încă un pas spre cariera de muzician la care visează.

- Ce înseamnă spectacolul din seara aceasta pentru tine? ”Înseamnă un vis îndeplinit, demult am vrut să aduc muzica fado în România, să fac propriul meu spectacol. Este primul şi aici acasă la Arad pentru că aici mă simt ca acasă, pot să zic”, ne-a mărturisit Ricardo Caria.

Spectacolul „Alma no fado" - în traducere Suflet în Fado, va putea fi văzut din această toamnă şi în principalele oraşe din România, una dintre primele escale fiind Timişoara.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri