Sari la conținut

Lecţie de istorie, la bigudiu

Ținute scoase de pe rafturile unor magazine din anii 70, saluturi comuniste, un machiaj discret pentru defilarea muncitorească și freza unei respectabile membre de partid. Asta le-a așteptat pe femeile care au trecut pragul unui salon de înfrumusețare din Timișoara. Coafezele le-au oferit un look demn de 1 mai-ul muncitoresc de acum mai bine de 30 de ani.  

În timp ce mai toate centrele de înfrumuseţare se întrec în tehnici inovative, un salon din Timişoara readuce la viață frezele și machiajul din perioada comunistă.

 "Avem de toate, avem freze comuniste, avem machiaje ca pe vremuri și desigur pentru tovarăși și tovarășe, o ambianță plăcută", spune Oana Barbu reprezentantul salonului de coafură

Dacă pentru cele mai tinere, vizita la coafor a fost o lecție de istorie cu tovarăși și tovarășe, doamnele și-au amintit de pregătirile de 1 mai din cooperativele Igiena de dinainte de ’89.

Anca Crișan a fost luată prin suprindere de angajatele salonului. Ținuta demnă de o membră un pionier adevărat,  dar și lookul specific pentru anii ‘80 au dat startul unei călătorii în timp.

" Pur și simplu mă simt transpusă în acele vremuri", spune Anca Crişan

De la salon nu au lipsit nici tradiţionalii mici. Dar, pentru că vorbim despre un centru de înfrumuseţare, nu s-a servit bere de 1 Mai ci suc. Dar sticlele au fost alese cu grijă pentru a aminti de epoca de aur.

Specificul comunist rămâne în vogă la salonul de înfrumusețare timp de o săptămână.

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Dan Petcu