Liberalii, greu de convins să plece la partidul lui Tăriceanu

Data publicării:
Tariceanu-1

Călin Popescu Tăriceanu a fost întodeauna apropiat de filiala de Timiș a Partidului Național Liberal. Nu la fel de apropiaţi spun că vor fi de acum înainte o parte din membrii PNL, care se dezic de fostul premier și rămân în opoziție alături de Crin Antonescu.

”Personal îl apreciez foarte mult pe Călin Popescu Tăriceanu și am avut o relație foarte bună, însă decizia partidului este de a rămâne uniți pentru acest proiect pe care îl avem în momentul de față”, ne anunță senatorul Petru Ehegartner.

”Rămân lângă domnul Antonescu și în PNL. Nu se pune problema nici unei alte fuziuni sau înțelegeri. Partidul Național Liberal va merge pe propriile picioare și numai așa putem avea în toamnă un președinte liberal”, spune și senatorul Ben Oni Ardelean.

Până şi şeful liberalilor din Timiş, Nicolae Robu, apropiat al fostului premier, se declară dezamăgit de plecarea lui Tăriceanu și de formarea unui nou partid, Partidului Reformator Liberal: ”Ceea ce a făcut l-a descalificat total. A apărut într-o umilință cumplită și cred că și-a pus singur punct carierei politice”, - Nu există nici parlamentari? ”Nici parlamentari, nici alți membri, nici unul măcar nu cred că va putea să plece spre domnul Tăriceanu”.

Nici primarii, parteneri ai lui Călin Popescu Tăriceanu pe vremea când era prim ministru, nu sunt dispuși să părăsească Partidul Național Liberal. Alin Nica, unul dintre cei mai vehemenți critici ai Guvernului Ponta, este de părere că opoziția de acum nu le strică liberalilor: ”Eu nu o să merg cu domnul Tăriceanu chiar dacă aș avea motive practice. Eu am venit în Partidul Național Liberal datorită unor principii și nu unor oameni. Partidul Național Liberal, aflat acum în opoziție, va avea libertate maximă de exprimare, libertate care nu a avut-o din păcate la putere”.

”Nu cred că, în această regiune, domnul Tăriceanu este cu mare penetrație nici în rândul aleșilor, nici în rândul locuitorilor, deși ar trebui să fie. Pentru că Timișoara a avut o mare doză de liberalism”, spune Ion Mocioalcă, vicepreședinte regional PSD.

Singurul parlamentar liberal care nu a vrut să comenteze subiectul a fost Horia Cristian.

reporter: Sorina Covlea
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri