Licee cu promovabilitate zero la Bacalaureat 

Data publicării:
zero prima

La Liceul Tehnologic de Transporturi Auto "Henri Coandă" din Arad, doar 23 de elevi din 110 câţi au absolvit anul acesta clasa XII, s-au înscris să susţină examenul de Bacalaureat. Niciunul nu a reuşit să obţină notă de trecere. ”Explicaţia apare din dezinteresul elevilor pentru Bacalaureat, majoritatea nedorind să urmeze o facultate. Doreau numai o terminare a liceului ca să se înscrie la o şcoală postliceală”, spune Maria Cădariu, profesor.

Situaţia este similară şi la Liceul Tehnologic UCECOM Spiru Haret. Niciun elev din cele două clase de liceu câte mai avea şcoala nu a promovat Bacalaureatul. ”Au dat mai mult pentru atestate. Să obţină calificarea. Din 67 de elevi care au absolvit, trei de la zi s-au înscris la Bacalaureat şi patru de la seral. Şi nu au luat!”, spune Ioan Tolcean, director al Liceului Tehnologic UCECOM „Spiru Haret" Arad.

Şi din centralizarea făcută de Inspectoratul Şcolar Arad reiese că mulţi absolvenţi de liceu nu au mai fost interesaţi de obţinerea diplomei de Bacalaureat. Explicaţia: sunt mai interesaţi de şcolile post liceale sau de cursurile de calificare organizate după absolvirea celor 12 clase decât de urmarea unei facultăţi.
”Au fost înscrişi mai puţini candidaţi decât am estimat noi, în sensul că noi am estimat pe undeva la 3.500 doar din promoţia curentă şi, în final, am avut 3.353, atât din promoţia curentă cât şi din promoţii anterioare”, precizează Mariana Tocaciu, purtător de cuvânt ISJ Arad.

Şi în Timiş au fost trei unităţi de învăţământ unde niciun elev nu a reuşit să ia Bacalaureatul. Este vorba despre Liceul Tehnologic "Cristofor Nako" din Sânnicolau Mare, Liceul Agricol din Orţişoara şi Liceul Tehnologic "Petru Mitroi" din Biled.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri