Licitații cu spartani

Data publicării:
licitatii spartani

Fineas, Emanuel și Sebastian sunt elevi de liceu, iar pe lângă temele de la şcoală s-au gângit să aducă sectorul serviciilor în secolul vitezei.

„Noi ne-am gândit ca să cauți un profesionist în ziua de azi devine tot mai complicat, să vezi dacă sunt serioși, să compari prețuri. Ne-am gândit să îmbunătățim procesul ăsta”, explică Sebastian Maleș.

Așa că au creat un site unde bucătarii, mecanicii, șoferii, dădacele sau oamenii care fac curat se numesc spartani. Au un cont pe site și, la fel ca într-o arenă, utilizatorul își alege războinicul.

„Uite, spre, exemplu tu ai nevoie de cineva să îți mute mobila. Tu vii, îți scrii un anuț pe categoria de transport și în momentul ăla toți spartanii din categoria respectivă primesc o notificare și fiecare o să înceapă să liciteze, uite eu fac treaba asta cu atât”, continuă  Emanuel Covaci.

Asta a convins și juriul care le-a oferit premiul întâti pentru cel mai bun site din România creat de liceeni la concursul InfoEducația.

„Partea cea mai utilă, exact ideea site-ului de a mă pune în contact cu persoane specializate pe un domeniu de care eu am nevoie”, adaugă și Fineas Silaghi.

Ideea elevilor din Timișoara de a reinventa piața serviciilor a fost premiată și la un concurs din Dublin, unde au înfruntat echipe din Japonia și Statele Unite ale Americii. Site-ul este gata, iar tineri se gândesc să îl pună în funcțiune și să îl transforme într-o afacere.  

Reporter: Vlad Ungar

Operator: Adrian Ionescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri