Sari la conținut

Lideri ai PSD Caraş-Severin, cercetaţi într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Locuinţele, dar şi sediile firmelor persoanelor cercetate au fost percheziţionate timp de 16 ore, ieri, de poliţişti specializaţi în investigarea fraudelor, dar şi procurori. La domiciliul lui Ioan Bejeriţă, vicepreşedintele PSD Caraş-Severin, procurorii au verificat şi ridicat mai multe documente, după care s-au îndreptat către sediul firmei celui vizat în dosar.

Un alt lider PSD, Trandafir Rădoia, vizat de aceeaşi anchetă, deţine mai multe firme în Caransebeş, o pensiune, dar şi un restaurant de lux. Rădoia nu a fost găsit de procurori acasă, iar avocatul i-a motivat absenţa printr-o deplasare de afaceri la Bucureşti.

”Se vizează o anumită infracţiune de evaziune fiscală, cu un prejudiciu foarte mare, de 1,5 milioane de euro. Nu a fost vorba de nicio persoană să fie dusă la Parchet, ci doar s-au ridicat acte în vederea verificării de către organele de urmărire penală. Există mandate de percheziţie, mandatele referitor la clienţii noştri sau alte mandate nu ne-au fost prezentate încă”, precizează Cosmin Bolosin, avocatul lui Trandafir Rădoia.

În acelaşi dosar este cercetat şi Axente Obrejan, cunoscut ca apropiat al preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Axente Obrejan este un important om de afaceri din judeţul Caraş-Severin. Printre firmele deţinute de afacerist se află şi o staţie de sortare din localitatea Oţelu-Roşu.

Cei trei sunt urmăriţi încă din 2009 când se presupune că ar fi început operaţiunile de spălare de bani, evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

reporter: Maria Rohnean
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche